jad-back

Alergeny oznaczone s¹ za pomoc¹ cyfr. Szczegó³owa informacja znajduje siê u intendenta, dyrektora ¿³obka.

  Pierwsze œniadanie Drugie œniadanie Obiad ALERGENY
PONIEDZIAÂŁEK

– Chleb razowy z masÂłem,  jajkiem, paprykÂą czerwonÂą i pietruszkÂą,

– Herbata owocowa

– PÂłatki jĂŞczmienne  na mleku

1, 4, 3

– BuÂłka z masÂłem, plastrem szynki drobiowej, sosem Âśmietanowo-jogurtowym i pietruszkÂą,

– Kawa z mlekiem

3, 1

– Krem z kalafiora  z jajkiem i pietruszkÂą,

– Zapiekanka z miĂŞsa wieprzowego, kapusty biaÂłej i ryÂżu w sosie pomidorowym, z pietruszkÂą,

– Woda z  cytrynÂą, – jabÂłko, – ciastka maÂślane       

3, 1, 5, 4

Lista alergenów w ¿ywieniu dzieci w ¿³obku
WTOREK

– Chleb z masÂłem, twaroÂżku, rzodkiewki czerwonej, Âśmietany i szczypioru,

– Herbata ?leÂśna?

– PÂłatki orkiszowe  na mleku

1, 3

– BuÂłka z masÂłem, pastÂą z jaj, odrobiny chrzanu, masÂła i koperku, z pomidorem

– Bawarka

1, 3, 4

– Zupa pomidorowa z lanym ciastem i pietruszkÂą,

– Kotlety z ryby w sosie koperkowym, saÂłata masÂłowa ze ÂśmietanÂą i pietruszkÂą, porcja ziemniakĂłw,

– Kompot owocowy – arbuz, – chrupki kukurydziane

1, 2, 3, 4, 5

1. ZboÂża zawierajÂące gluten
2. Ryby
3. Mleko
4. Jaja
5. Seler
ÂŚRODA

– Chleb graham z masÂłem, jajkiem, pomidorem i pietruszkÂą,

– Herbata rumiankowa

– Zacierka  na mleku

1, 3, 4

– BrokuÂły gotowane z marchewkÂą, oprĂłszone jajkiem i koperkiem, z masÂłem,

– BuÂłka z masÂłem,

– Kawa z mlekiem,

3, 1, 4

– Zupa porowa z jarzynami i pietruszkÂą,

– Potrawka z kurczaka, jarzyn i papryki czerwonej, porcja ziemniakĂłw,

– Woda z cytrynÂą, – banan, – biszkopty

1,  5,  3

CZWARTEK

– Chleb Âżytni z masÂłem, past¹  z Âłososia, masÂła, jajka, szczypioru i ogĂłrka kiszonego,

– Herbata koperkowa

– Ciasto lane  na mleku

1, 3, 4

– BuÂłka z masÂłem,

– Sok warzywny,

1, 3, 5

– KapuÂśniak z kminkiem i pietruszkÂą,

– Schab duszony z zioÂłami prowansalskimi, saÂłata ze ÂśmietanÂą i koperkiem, porcja ziemniakĂłw,

– Kompot owocowy, – porcja ciasta domowego z mÂąkÂą orkiszowÂą

5, 3, 1, 4

PIÂĄTEK

– Chleb wiejski  z masÂłem, serem tzw. ¿ó³tym, rzodkiewkÂą czerwon¹  i szczypiorem,

– Herbata anyÂżkowa

– Kasza manna na mleku

– BuÂłka z masÂłem, jajkiem i koperkiem,

– Jogurt naturalny z bananami,

1, 3, 4

– Zupa  szpinakowa z jajkiem i pietruszkÂą,

– Gulasz z miĂŞsa wieprzowego z paprykÂą, porcja ziemniakĂłw,

– Woda z cytrynÂą, – jabÂłko,  – herbatniki,